Levendig

Levendig

‘Ik wil me zo graag LEVEND voelen!’ 

Die zin is me zo bijgebleven, in de eerste week van mijn burn out. 
En dat is vaak precies het tegenovergestelde van wat je voelt als je overwerkt, overvraagd en overspannen bent.
Je bent leeggelopen, omdat je niet leeft en werkt op een manier die energie GEEFT, maar vooral energie VRAAGT.
En vaak het resultaat van dingen jaren gedachteloos doen zoals het hoort, omdat het moet of comfortabel is.
Maar zodra je diep van binnen het verlangen voelt wat raakt aan die eerste zin, is het tijd voor een nieuwe koers.

Je levend(ig) voelen is niet voor softies.
Het vraagt visie, moed en doorzettingsvermogen om bewust een bestaan te creëren waarin je je levend voelt.
Lichaam, ziel én geest moeten full on board zijn bij deze missie. 
Misschien dat het wel één van de meest veelomvattende verlangens is.
De kernwoorden van dit verlangen zijn actief en betrokken: je neemt zelf de verantwoordelijkheid om een visie en een plan te creëren voor je leven waarin je ELKE DAG stapjes zet om deze te realiseren.
Klinkt overweldigend, niet waar?

Maak je geen zorgen, met de drie stappen hieronder zul je merken dat er al een stuk meer leven in de brouwerij is!

collagelevendig

LEVENDIG

=

Energiek en enthousiast een betrokken en actief leven creëren.

 

 • BE MORE.
  Je voelt je onzeker over wie je bent en dat sijpelt door in hoe je dingen doet. En tegelijkertijd weet je dat je meer kunt zijn dan wat je nu laat zien, waardoor je je schuldig voelt. Aaaaah, de ellendige paradox van congruentie. Wil je meer uit jezelf halen? Dat begint met een nieuwe standaard stellen voor jezelf. Wie wil je vandaag zijn en in de toekomst worden? Zo maak je het concreet:

  • Bedenk drie woorden die beschrijven wie je wilt zijn en worden. Ik gebruik hiervoor mijn (nieuwe!) verlangens: alive, adventurous en greatness. Gebruik de jouwe of bedenk drie nieuwe. Laat deze woorden vanaf nu richtinggevend zijn in alles wat je doet!
  • Bedenk drie woorden die bepalen hoe je omgaat met anderen. Hiervoor gebruik ik drie verlangens die ik hiervoor lange tijd had en die nog steeds bepalend zijn in mijn contact met anderen: joy, expanding en generous. Dit is hoe je vanaf nu anderen tegemoet treedt, enjoy!

 

 • DO MORE.
  Je levendig voelen is het resultaat van dingen DOEN en jezelf uitdagen. Daarom twee uitdagingen waarmee je kunt gaan spelen:

  • 30 day challenges: teken op een vel papier twaalf vakken en schrijf in elk vak in 1-4 woorden een thema voor die maand, zoals hardlopen, nieuwe baan, mindfulness of voeding. Creeer dan elke maand een concrete uitdaging om dat thema een boost te geven in je leven. Push yourself! Zoek uitdagingen die belangrijk voor je zijn, je dwingen te groeien én die een verschil maken in je leven. Bonuspunten voor social challenges: uitdagingen waarin je je richt op het groeien in je contact met anderen.
  • Nieuwe prikkels: we zakken weg in verveling en sleur als we te weinig nieuwe prikkels krijgen. Spice it up! Bedenk zelf wat bij je past om meer nieuwigheid in je leven te brengen: elke week een nieuw restaurant, elke maand een andere voorstelling, een nieuwe sport leren, elke drie maanden een weekendje weg. Jij bepaalt. Maar doe het!

 • GIVE MORE.
  Wat is het leven zonder liefde, zonder verbinding, zonder relaties? En tegelijkertijd zijn deze soms de grootste uitdaging. Daarom twee suggesties om meer te geven aan anderen waardoor je zelf meer energie krijgt.

  • Wees nieuwsgierig: misschien wel hét geheime ingredient in elke relatie. Bij iedereen die je ontmoet, of het nou je partner is die aanschuift aan tafel, die onbekende bij de bushalte of je collega die binnenloopt om iets te vragen. Wees nieuwsgierig naar wie hij of zij is, wat hem of haar bezighoudt en vooral, wat onder de oppervlakte verborgen ligt aan dromen, verlangens en zorgen. Laat merken dat je ze ziet! 
  • Geef aan een goed doel (aka andere mensen): er is zoveel in de wereld waaraan we onze tijd, expertise en geld kunnen geven dat je door de bomen heen het bos niet ziet. En vervolgens niets doet. Kies voor nu één goed doel uit dat je raakt: omdat je er persoonlijk ervaring mee hebt, omdat het je aan het hart gaat of omdat een organisatie werkzaam is in dat ene land waar je net op vakantie was. Geef aan dat doel op een manier waardoor je zoveel mogelijk persoonlijk betrokken bent én het resultaat ziet van je investering: word vrijwilliger, steun individuen met microfinancing of geef elke week een uur gratis advies vanuit je expertise aan mensen die het nodig hebben en jou niet kunnen betalen. Geef van jezelf aan anderen. 

Zoals gezegd, je levend(ig) voelen is niet voor iedereen! Wel voor jou? Gebruik dan (een aantal van) deze tips en let op wat het met je doet!

Wil je in het vervolg ook een werkblad ontvangen bij de verlangens? 
Schrijf je dan hieronder in zodat je het in je inbox ontvangt!

5

Geen idee hoe je je wilt voelen? Ontvang elke twee weken een verlangen en ontdek het!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.